Skip directly to content

Info-, Haksel-, Tunnel- en Grachtjesdag, Zaterdag 2 Februari

on Thu, 02/14/2013 - 20:08


In tegenstelling tot de weersverwachtingen, was het toch een mooie zaterdag. We begonnen wederom met een klein inleidend infomoment waarop toch weer een aantal geïnteresseerden afkwam. Na vandaag komt het aantal ingeschreven mensen op De Wakkere Akker toch al aan een klein 100-tal. Yihaa...we worden een flinke groep, en samen  creëren we een mooi, gezond project.

Na het infomoment konden we even genieten van vers gefabriceerde pompoen-rosemarijnsoep door Wendy, en pasta-homemade pesto door An. Allemaal zeer lekker! 

De bedoeling als werkdag was vooral op de tunnel (serre) gericht maar het bleek nog steeds te nat om echt met veel volk op het veld te staan dabberen, dus hadden we de werkdag zowat afgezegd. Maar zalig dat er toch een heuse groep van minstens 15 mensen ter beschikking stond om wat algemene werkjes uit te voeren...mensen met veel goesting!

Zo heeft een team zich bezig gehouden met verder grachten uitgraven naast het veld. Om toch waterspiegel een klein beetje te doen dalen. Een ander team waagde zich toch aan de verdere opzetting van de buizenstructuur van de  tunnel: ook de laatste boog werd rechtgezet, evenals een deel van de dwarse verbindingen die de ganse 40m overspannen. Het derde team verzette effectief bergen snoei"afval" en brandhout uit de houtwal. Al het snoeihout door de verhakselaar van An&Michel. Een deel in de houtwal als mulchlaag, het andere deel voor ons An&Michel. Zij verwarmen hun huis immers erg ecologisch met houtsnippers. En al het brandhout, dat al was verzaagd door Ignace, ligt nu ook mooi opgestapeld in het schuurtje. Op een bepaald moment barst er toch wel een stevige hagelbui los, dat wat ze al de hele dag voorspeld hadden, maar na 5 min was dat ook weer over. Moesten we daar nu zo bang van zijn? Echt weer een zalig dagske, en zo fijn om te zien hoe iedereen er van geniet, op zijn manier. Duizendmaal bedankt allemaal !!! 

Toch hopen dat op onze volgende werkdagen het veld toch al wat opgedroogd mag zijn,maar er is altijd werk genoeg... en de akker wordt stillaan wakker!! 

Meer foto's hier.

Post new comment